Herbalife TriChallenge: peste 600 de sportivi la START

Peste 600 de sportivi au luat startul duminică, 3 iulie, la a patra ediție a TriChallenge Braşov 2016, eveniment organizat cu sprijinul Federației Române de Triatlon.

Organizat de Asociaţia Şapte Scări Braşov şi Clubul Sportiv Smart Atletic, triatlonul s-a desfășurat în orașul Brașov pe traseul Lacul Codlea, Poiana Brașov și Piața Sfatului și a presupus parcurgerea succesivă a trei probe – înot, ciclism și alergare. Probele de alergare și de ciclism s-au desfășurat pe asfalt, iar proba de înot în Lacul Codlea. Herbalife Romania a fost sponsorul oficial al evenimentului.

Ciprian Bălănescu, multiplu campion național la duatlon și triatlon a fost  imaginea evenimenului. Vladimir Drăghia a participat alături de Mohammad Abedin (Muki), sportiv al Special Olympics România în cadrul probei de sprint. Muki a parcurs proba de alergare sprint, însemnând o distanță de 4 km, fiind prima lui participare la un triatlon și a doua participare a unui sportiv cu nevoi speciale la o astfel de competiție de masă.

Ciprian Balanescu_Locul 2 SuperLiga Herbalife TriChallenge Brasov

Vladimir si Muki - finish Herbalife TriChallenge Brasov

Rezultate proba Olimpică (1,5 km înot, 47 km bicicletă, 8 km alergare)

Învingătorul Herbalife TriChallenge Brașov, la categoria SuperLiga, destinată sportivilor profesioniști, a fost David Ruzsas, cronometrat cu timpul de 02h 07min 34 sec, urmat de Ciprian Bălănescu pe locul doi în  02h 08min 24sec, și pe locul trei Marton Varga, cu timpul 02h 13min 06sec.

David Ruzsas_Castigator SuperLiga Herbalife TriChallenge Brasov

La categoria Individual masculin, proba Olimpică a fost desemnat câștigător Andrei Dan Dudu, cronometrat cu timpul de 02h 23min 08sec, urmat de Razvan Mihai Staicu pe locul doi în  02h 26min 19sec și pe locul trei Zsolt Langviser, cu timpul 02h 27min 13sec.

La Individual feminin, proba Olimpică, câștigătoarea a fost  Adel Koter care a trecut linia de finish după 02h 52min 01sec.

La Stafetă Olimpic, câștigătoare a fost echipa Tyr Team, timpul cronometrat fiind de 02h 12min 33sec. Pe locul doi s-a clasat echipa Mit Brasov, cu 02h 15min 13sec iar pe locul trei, echipa Seven cu 02h 19min 26sec.

Rezultate proba Sprint (500 m înot, 27 km bicicletă, 4 km alergare)

La categoria Sprint Individual masculin, câștigător a fost Andras Kiraly, cronometrat cu 01h 09min 12sec. La feminin, pe locul întâi a ieșit Hajnalka Jakab Benke cu timpul 01h 29min 22sec.

Sprint Ștafeta a fost câștigată de echipa Fast Boys Roman, cu 01h 18min 38sec.

Herbalife TriChallenge 2016 a avut şi o importantă componentă de responsabilitate socială, o parte din fondurile strânse cu ocazia evenimentului urmând a fi direcționate către Fundaţia Special Olympics. Inițiativa promovează şi susţine obiectivele Fundaţiei Special Olympics, organizație care contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului.

În acest an, pe lângă cadourile oferite de sponsori au fost alocate premii în bani în valoare de 10.600 lei. Herbalife, sponsorul principal al evenimentului a oferit celor peste 600 de participanți produse de nutriție sportivă care să îi susțină în timpul cursei:  batoane proteice și băutura hipotonică Hydrate H24. Standul Herbalife din Piața Sfatului a fost punctul principal  de hidratare al evenimentului unde toți cei prezenți la eveniment au primit Hydrate, băutura hipotonică care asigură o hidratare corectă, atât de necesară mai ales  în zilele cu temperaturi ridicate.

Partenerii instituționali: Federația Română de Atletism și Primăria Municipiului Brașov.