Doru Eftimie despre experienta Herbalife Brasov Triathlon

Doru Eftimie, locul I la sprint, categoria 25-29 ani, locul 9 la general, despre experienta lui la #HerbalifeBrasovTriathlon.

doru eftimie

“Acest concurs era in calendarul meu de anul trecut tocmai pentru ca l-am ratat atunci si am auzit numai lucruri frumoase, dar avand in vedere ca in ultimile 4 saptamani nu alergasem deloc, ci doar am facut fizioterapie si kinetoterapie din cauza unei accidentari la genunchiul drept ,am ales sa particip la cursa pe distante scurte, folosind benzi kinesiologice.

Peste o saptamana urma sa particip la primul half ironman din viata mea, chiar la noi in tara pe Transfagarasan si am zis ca este mai bine asa.

Sambata inainte de concurs am decis sa ne “incalzim” cu o urcare din Sinaia pana in Piatra Arsa asa ca am sosit duminica la start foarte incalzit si pregatit 🙂

Am renuntat la neopren pentru ca mi se parea mult prea complicat sa alerg cei 800 de metri cu el pe mine si oricum apa era destul de calda.
Startul m-a luat putin prin surprindere pentru ca nu am auzit deloc 10,9,8…pentru ca faceam niste ture de incalzire asa ca m-am trezit in “valul cu pesti”:D

Am reusit sa termin cei 800m + T1 in 5minute asa ca m-am urcat repede pe bicicleta, proba la care am mers destul de bine, am reusit sa depasesc vreo 6 concurenti si sa fiu depasit de 2 in cele 51 de minute de pedalare.

In T2 m-am miscat destul de repede, mi-am gasit imediat numarul de concurs si punga cu echipamentul de alergare.
Ultima proba a fost extrem de intensa, am fortat un pic si am avut incredera in benzi, credeam ca mai pot recupera ceva, insa eram deja pe locul 8 la general si nu am reusit sa mai prind pe nimeni din urma.

La final am reusit sa obtin locul 1 la categoria M25-29 de ani si cu siguranta voi reveni anul urmator, la proba olimpica 🙂