Traseu

Harta trasee


Distanţe

înot: sprint – 500m, înot olimpic – 1500m
bicicletă: sprint 27 km ( sosea), bicicletă olimpic 47 km (sosea),
alergare: sprint 4 km, olimpic 8km

Proba de inot

Proba de inot se desfasoara in Lacul Codlea, proba olimpica are 1500m, iar proba sprint 500m.

Zona este delimitata de balize de semnalizare pentru zonele de intoarcere. Pentru buna desfasurare a probei de inot, zona de lac in care se va desfasura competitia va fi supravegheata de salvamari profesionisti din Constanta cu barca cu motor si caiace.

Va rugam ca la terminarea probei de inot, in zona de tranzitie 1 sa depuneti in pungile pe care le veti primi la ridicarea kiturilor echipamentul de inot si adidasii pe care ii veti folosi la alergatul de la lac la zona de tranzitie (800m), pentru a evita neplacerile cauzate de pierderea echipamentelor care trebuie aduse din zona de tranzitie 1 in zona de tranzitie 2.

Proba de bicicleta


Traseul de bicicleta face legatura dintre Lacul Codlea si Piata Sfatului, Brasov.

Traficul nu va fi oprit, cu exceptia sectorului Codlea – Cristian si coborarea din Poiana. Pe toata durata competitiei, traficul va fi restrictionat si atent supravegheat de autoritati si organizatori.

Participantii la competitie isi asuma in totalitate regulile de circulatie ce se aplica pentru utilizarea drumurilor publice, purtarea castii de protectie fiind obligatorie. Participantii au obligatia de a-si adapta viteza la conditiile meteo.

Aceasta este o competitie draft illegal. Mersul la trena / in pluton / stat la plasa este interzis, dar folosirea de aero bare este permisa.

Proba OLIMPICA

Diferenta de nivel pozitiva – 650m

Punct de revitalizare – Rasnov (km 24)

 

Proba SPRINT

Diferenta de nivel pozitiva – 100m

 

 

Video traseu bicicleta proba olimpica fast forward

Zona de tranzitie 2

Zona de tranzitie dintre proba de ciclism si alergare se afla in Piata Sfatului, si este special amenajata pentru participantii la triatlon. Aici va va astepta echipamentul pe care ni l-ati lasat cu o seara inainte, la ridicarea kitului de concurs.

Proba de alergare


Traseul de alergare porneste pentru ambele probe, sprint si olimpica, din Piata Sfatului (zona de tranzitie dintre bicicleta si alergare).

Traseul traverseaza Piata Sfatului, ocoleste Biserica Neagra prin Curtea Honterus urmand Strada Paul Richter apoi Strada George Cosbuc. Intoarcerea se face in zona bastionului Tesatorilor.

Aici va va astepta un punct de hidratare bine meritat.

Din motive de siguranta si pentru a evita traversarea zonei aglomerate a Parcului de sub Tampa, am scurtat traseul si am marit numarul de ture.

Astfel, participantii inscrisi la proba sprint vor face 2 ture (bucle) a cate 2km, iar cei de la proba olimpica vor face 4 ture (bucle) a cate 2km.

harta alergare-01

 

Finish

Dupa terminarea celor 4 / 8 km alergati, FINISH-ul festiv va avea loc in Piata Sfatului, unde veti fi asteptati cu un punt de revitalizare si hidratare.